Wokretter

Lav lækre og nemme wokretter med godt og sundt fyld i hverdagen hvor det gerne må være lidt let og hurtigt at lave god mad.

Få inspiration til flere opskrifter


lækker wokret
Eva trio Multi Wok


Oksekød med tre slags kål

Norden møder Asien i denne lynhurtige wokret, der har et hav af variationsmuligheder. Romanesco kan eksempelvis erstattes af broccoli eller blomkål, mens palmekålen uden problemer kan skiftes ud med grønkål. Lækker opskrift fra Eva Trio.


Ingredienser (til 4 personer)

• Olie til stegning
• 4 gode bøffer
• 3-4 fed hvidløg
• 1 løg
• 1 lille romanesco
• ½ spidskål
• 1 bdt. palmekål
• ½ dl østerssauce
• ½ dl vand
• 1 tsk sukker
• 1 knsp. hvid peber
• 1 bdt. forårsløg
• 1 rød chilipeber (valgfri)

Wokkens diameter er stor (32 cm) og kan med fordel anvendes til både lynstegning af kødstrimler og grøntsager og til saucer eller fonds.


Fremgang

Varm olien op i en wok, og steg bøfferne i 3-5 minutter på hver side afhængigt af tykkelse, hvor rosa, du ønsker kødet. Lad dem hvile i 10 minutter, mens du forbereder resten.

Pil og hak hvidløgene. Pil løget, og skær det i både. Skår romanescoen ud i mundrette stykker, og snit spidskålen og palmekålen groft. Tilsæt lidt ekstra olie til wokken hvis nødvendigt, og steg hvidløgene, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt nu løg, spidskål og romanesco og steg videre, til grøntsagerne er færdige, men stadig har bid. Kom palmekålen i wokken sammen med østerssauce, vand, sukker og hvid peber, og smag til.

Skær bøfferne ud i skiver, og vend dem i til sidst. Pynt med snittet forårsløg og chili, og servér med ris.

scanpan wok


Wokret med oksekød og ingefær

Lækker asiatisk inspirede wok opskrift fra Scanpan.

Marinade:
• 1 tsk. kinesisk fem-krydderipulver
• 1 spsk. sojasauce
• ½ lime (saften), økologisk
• 1 tsk. sukker
• Salt og peber
• 1 spsk. solsikkeolie


Ingredienser (til 4 personer)

• 500 g oksekød (inderlår eller yderlår,
• magert kød i tynde strimler)
• 2 spsk. solsikkeolie
• 1 fed hvidløg (hakkes fint)
• 300 g risnudler (lægges i vand til de bliver bløde)
• 1 stk. rød chili (hakkes fint)
• 2 spsk. ingefær (skæres i fine strimler)
• 1 stilk citrongræs (hakkes fint)
• 100 g sukkerærter (skæres i tynde strimler)
• 8 stk. babymajs (skæres diagonalt)
• 6 forårsløg (fintsnittet)
• ½ lime (saften) økologisk
• ½ citronskal økologisk
• 2 spsk. sojasauce
• 1 rød peber (hakkes i fine tern)
• Salt og peber

Pynt: Forårsløg, Sukkerærter og Spiselige blomster


Fremgang

Start med at vende kødet i 1 tsk. kinesisk fem-krydderi og mariner herefter i 1 spsk sojasauce, saften fra en ½ lime og 1 tsk sukker. Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem ligge i blød i 5 minutter og læg dem herefter over i koldt vand og afkøl dem.

Imens kødet marinerer, opvarmes wokken ved medium varme, og grøntsagerne forberedes. Chilien skylles, og kernerne fjernes. Hvis du ønsker en stærkere version, kan du med fordel lade kernerne blive. Pil og hak hvidløget fint og riv ingefær eller skær den i små tern. Sukkerærter, forårsløg og babymajs skylles og skæres i halve diagonalt.

Varm 2 spsk olie. Steg kødet til det er gennemstegt og steg herefter grøntsagerne, evt. i mindre portioner, i 5 min. Tilsæt herefter nudlerne (som er bløde, efter de har ligget i vand). Smag retten til med saften fra en ½ lime, revet skal af en ½ citron og 2 spsk sojasauce.

Pynt evt. retten med fintskåret forårsløg, fintskåret sukkerærter og spiselige blomster.



TIP

Citrongræs har en ren, krydret citrussmag uden citrusfrugtens bitterhed. De tørrede grønne stængler er også skønne at bruge som grillspyd til f.eks. fisk.