GODT BRØD

Glæden ved selv at bage

Aldrig har det været nemmere af imponere gæsterne og overraske familien med spændende bageværk og lækre brød, du selv har kreeret. Du finder ALT det gode udstyr, som skal bruge hos Inspiration.


STECCA Brød

Stecca er egentlig en italiensk specialitet - en slags baguette bagt med fyld på toppen. Typisk bager italienerne Stecca med friske eller soltørrede tomater, sorte og grønne oliven eller hvidløgsfed.

Brødene er ikke så kendte i Danmark. Så hvorfor ikke prøve at bage din personlige udgave af Stecca til dit eget nordiske hverdagskøkken eller som en lækker overraskelse til gæster.

fra AMO - Den Store Bagebog 5


Det skal du bruge

TIl 6 stk.
600 gram Amo Hvedemel
Ca. 5 dl vand
10 gram gær
2 tsk. salt

fra AMO - Den Store Bagebog 5


Sådan gør du

1. Opløs gæren i vand. Tilsæt salt og hvedemel og rør det sammen til en klæbrig dej. Dejen skal ikke æltes, bare røres sammen med en dejskraber, til der ikke er tørre melklumper tilbage.

2. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil dejen til hævning ved stuetemperatur i ca. 2-3 timer.

3. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, fold den sammen et par gange og form den til en kugle. Del den derefter i 6 stykker.

4. Stræk hvert stykke ud til en langt, fladt brød og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve, tildækket og lunt i 1 time.

5. Tryk forskelligt fyld ned i dejen, pensl med olie og sæt dem straks i ovnen. Bagetid: 12-14 min. midt i en 250°C forvarmet ovn (varmluft 230°C).

Opskrift fra AMO - Den Store Bagebog 5


TIP

Søde steccaer

TIl søde steccaer kan du f.eks. bruge:
1) Æblebåde og kanelsukker
2) Halve blommer og muscovadosukker

Husk! Pensl med smagsneutral olie inden du drysser med sukker


Det lækre fyld

  • Små løg i kvarte
  • Tern af vesterhavsost
  • Blade af ramsløg
  • Skiver af gedeost
  • Rejer og dild
  • Nye letkogte kartofler og bacon

På brødene på billedet er der brugt:
Brød 1 længst til venstre: gedeost
Brød 2 i midten: rødløg
Brød 3 længst til højre: vesterhavsost

Opskrift fra AMO - Den Store Bagebog 5