Grydebagt foccacia

med rosmarin, oliven­olie
og havsalt

Toplækkert brød bagt i støbejernsgryde.
Opskriften passer til en Le Creuset 24 cm/4,2 liter gryde.

Find flere opskrifter

Grydebagt foccacia
Grydebagt foccacia med rosmarin, oliven­olie og havsalt


Det skal du bruge:

  • ½ liter vand
  • 20 gram gær
  • 1 spsk. salt
  • 3,5 spsk. olivenolie
  • 5 store kviste rosmarin
  • 700 gram hvedemel


Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i vandet i en skål, og rør derefter salt, olie og fintsnittet rosmarin i.

  2. Hæld melet i skålen lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt sammen. Bemærk, at dejen skal være fugtig. Lad den hæve på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.

  3. Når dejen er klar, skal den være hævet til dobbelt størrelse. Kom den i en gryde smurt med olie, og lad brødet efterhæve i en halv time ved stuetemperatur.

  4. Bag brødet i gryden med låg på i en forvarmet ovn ved 200°C i 30-35 minutter.  Tjek brødet ved at banke på det. Når det lyder hult, er det færdigt.
    ​​​​​​​
  5. Tag forsigtigt brødet op, og lad det køle af på en bagerist.