Inspirations historie


Inspiration i går…

Inspiration opstod da seks isenkrambutikker gik sammen med den samme vision: At udvikle en butik, der kunne andet og mere end isenkram. Det var tilbage i 1970’erne. Og over de næste 10 år kom flere butikker til. I 1982 erkendte man, at man behøvede en professionel organisation og der blev oprettet en kædeafdeling. 23 butikker deltog i samarbejdet, f.eks. om en fælles markedsføring, der hvert år resulterede i et stort julekatalog.

I maj 1987 blev det endelige koncept for Inspiration grundlagt: Ens varegrupper, profil, facader, politikker og fælles markedsføring. Og i foråret 1988 var alle butikker forsynet med det Inspirations-logo, vi kender i dag med de tre karakteristiske prikker. 

Fra maj 1991 man blev enige om at benytte fælles butiksindretning, styresystemer og at videreudvikle markedsføringen. Kæden besluttede desuden fælles leverandør- og personalepolitikker, og at konceptet skulle videreudvikles.

Og det har man gjort. Inspiration har løbende udviklet sit grundsortiment, kerneleverandører, butiksindretningskoncept og personaleuddannelses program, og i 1994 indførte man teknologi til styring af butikkernes indtjening og et fælles merchandiserkorps. I 1997 besluttede man at øge omsætningsandelen på egne varer og eneforhandlinger.

I oktober 2000 viste Inspiration igen nytænkning og vilje til at gå nye veje. Varerne blev nu samlet i butikken i rum som hjemme hos forbrugerne. Og samtidig var der sikret plads til aktiviteter i butikken. Alt sammen til glæde og inspiration for kunderne.


Inspiration i dag…

Inspiration består i dag af 47 butikker fordelt over hele Danmark. I 2008 blev den frivillige kæde købt af en række investorer, bl.a. den danske kapitalfond, Capidea og Niels Thorborg. I 2012 overtog Niels Thorborg hele ejerskabet af Inspiration og samlede kædekontoret i Odense.

Inspiration er en af de førende kæder med boligindretning i Danmark. Kæden omfatter i alt 44 egne butikker, en webshop og 4 associerede butikker på velbeliggende adresser i hovedstadsområdet og i danske provinsbyer. Inspiration beskæftiger i alt ca. 500 medarbejdere.

Inspiration er i dag en livsstilskæde med fokus på boligindretning, gaver, køkken & gastronomi, og forhandler et bredt sortiment af stærke mærkevarer. I 2013 påbegyndte Inspiration implementeringen af et nyt indretningskoncept, og etablerede en kundeklub - Klub IN, som er en livsstilsklub for alle der interesserer sig for godt design og nyt til boligen.

Hos Inspiration lægger vi vægt på at yde en god og professionel kundeservice og skabe en god oplevelse, når kunden besøger vores butikker. Samt altid at pakke gaver ind i lækkert gavepapir, som er designet specielt til Inspiration, så det passer til årstiden og tidens trend.