​Fortrydelsesret & Returnering

Som privatkunde har du altid 30 dages returret, når du handler på inspiration.dk. Fortrydelsesperioden gælder fra den dag, du modtager varen. Du har mulighed for at fortryde dele af dit køb, dog returneres leveringsomkostningerne ikke ved delvis fortrydelse.

Du kan returnere en vare til os på følgende måder:

I butik:
Medbring din faktura eller følgeseddel i en af Inspirations butikker, som herefter behandler din returnering.

Til vores webshop:
Du kan returnere en vare til vores webshop på følgende måder:

 • Udskriv vores returformular, som du finder her og send den sammen med varen til:

  Inspiration Webshop
  Vestergade 82-84
  5000 Odense

  Husk at angive de nøjagtige oplysninger om produkt, adresse mv.

 • Opret en retursag ved at klikke på "Følg din ordre" i den ordrebekræftelse du modtog ved bestilling. Eller log in på inspiration.dk og klik på "Mine ordrer" (kun Klub IN medlemmer). Her kan du se din ordre. Klik på knappen "Returnér" ud for den pågældende vare, du ønsker at returnere. Denne knap er tilgængelig i de 30 dage din fortrydelsesret gør sig gældende. Herved oprettes retursagen direkte i vores system. Du modtager, umiddelbart efter oprettelsen af sagen, en bekræftelse på mail med videre instruktion.

 • Har du sendt en vare ind til fortrydelse, vil du altid få tilsendt en mail, når vi har modtaget varen. I mailen får du oplysninger om den videre proces i forbindelse med behandlingen af din fortrydelse.Information om fortrydelsesret

Du har ret til at træde tilbage fra denne aftale uden begrundelse inden for 30 dage.
Fortrydelsesfristen udløber 30 dage efter den dag, hvor du eller en af dig angiven tredjemand, dog ikke transportøren:

A) har modtaget din vare
B) får den sidste varer, som er bestilt i én ordre. og som leveres enkeltvis.

Hvis fristen udløber på en helligdag, en søndag, en lørdag eller Grundlovsdagen, kan du vente til den følgende hverdag. (Inspiration.dk regner med, at du har modtaget/afhentet forsendelse senest den tredje hverdag efter bestilling)
For at udøve fortrydelsesretten skal du, inden 30 dage fra modtagelse, meddele os din beslutning om at fortryde denne aftale i en utvetydig erklæring (f.eks. ved brev til adressen inspiration Webshop, Vestergade 82-84, 5000 Odense C eller pr. e-mail til webshop@inspiration.dk).
Du kan også benytte en standardfortrydelsesformular, som du finder vedhæftet din ordrebekræftelse. Standardfortrydelsesformularen kan også downloades her

Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om udøvelse af fortrydelsesretten, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse herom.

Du skal returnere varerne uden unødig forsinkelse og senest 14 dage fra den dato, hvor du har informeret os om udøvelsen af aftalens fortrydelsesret. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage.
Du kan returnere varen med Post Danmark eller fragtmand til afsender, eller returnere den til din lokale Inspirations butik (HUSK faktura eller følgeseddel skal medbringes). Hvis du returnerer varen via Post Danmark eller anden fragtmand, bedes du venligst angive ordrenr. på pakken.

Ekspeditionen fremmes, hvis du vedlægger informationer i returpakken - eksempelvis kopi af følgeseddel/faktura, ordrebekræftelse, registreringsnummer og kontonummer for bankkonto, hvortil refusion kan foregå, kopi af evt. forudgående korrespondance mv.

Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med tilbagelevering af varen. Ved returnering er du ansvarlig for, at varen er pakket forsvarligt ind. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Hvis du fortryder dit køb, får du naturligvis det beløb tilbage, som du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet. Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget  fra dig, herunder leveringsomkostninger (dog ikke gaveindpakning samt ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 30 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale.

Vi gennemfører en tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Under alle omstændigheder pålægges du ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, medmindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Vær opmærksom på, at leveringsomkostningerne ikke refunderes som følge af delvis fortrydelse af enkelte varer af det samlede køb.

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varernes værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, de fungerer på. Dette vil sige, du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik.

Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve vare, men ikke tage den egentlig i brug.

Du kan ikke gøre fortrydelsesretten gældende i følgende tilfælde:
Levering af forseglede varer, som af sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt efter leveringen.

Levering af varer, som på grund af deres art bliver uløseligt blandet sammen med andre varer ved leveringen.
Levering af plomberede lyd- eller billedoptagelser eller computersoftware, som køber har brudt plomberingen på.
Levering af digitalt indhold, som ikke leveres på et fysisk medium, hvis udførelsen er påbegyndt med dit forudgående udtrykkelige samtykke og anerkendelse af, at du dermed mister din fortrydelsesret.

Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt. pr. efterkrav.