• Kay Bojesen Denmark - Abe i teak
Kay Bojesen Denmark

Kay Bojesen Denmark Abe i teak

20 cm - Egetræ - Teak/limba
DKK 899,95
Varen er desværre udsolgt. Prøv evt. en af vores butikker. OBS! Varer mærket med "Kun i webshoppen" føres ikke i vores butikker.
  • Beskrivelse
  • Specifikationer
  • Garanti
  • Returnering
Varenr.: 5709513142508

H20 cm. Design Kay Bojesen. Kay Bojesen aben er en elsket klassiker for såvel børn som voksne. Aben med gavtyveblikket og den lyse vom har forvandlet børneværelser til urskove og sendt drømme på langfart. Aben er en livsvarig ven, der kan følge én hele livet. En oplagt gaveide til livets store anledninger. Aben er skabt i 1951 og blev hurtigt efterfulgt af bjørnen og elefanten. Kay Bojesen ønskede ikke, at dyrene skulle ligne rigtige, levende dyr. Trædyrene skulle i stedet have lov til at være sig selv og have deres egen karakteristiske personlighed.
Kay Bojesens abe er fremstillet af teak og limba og måler 20 cm i højden.

Læs mere
Farve Egetræ
Materiale Teak/limba
H 20 cm
Læs mere
Når du handler på inspiration.dk, har du 2 års reklamationsret. Enkelte produkter er desuden omfattet af udvidet garanti. Klik på linket for at se mere. Læs mere
Som privatkunde har du altid 30 dages returret, når du handler på inspiration.dk. Fortrydelsesperioden gælder fra den dag, du modtager varen. Læs mere
Designerne bag
Kay Bojesen

Kay Bojesen

Kay Bojesen blev færdiguddannet som sølvsmed i 1910 efter han havde afsluttet sin læretid hos Georg Jensen. Som en af de første indenfor dansk kunsthåndværk lod han sig begejstre af funktionalismen, og han var blandt initiativtagerne til ”Den Permanente” – en forretning og et udstillingsvindue, der gennem årtier repræsenterede det bedste indenfor dansk design.


I 1930’erne begyndte Kay Bojesen for alvor at dyrke sin interesse for at arbejde i træ. Han skabte blandt andet en serie af trædyr, der alle levede op til hans holdning til, at design skal være rundt, blødt og føles godt i hånden. Han ønskede ikke at skabe tro kopier af virkelighedens dyr, men fantasifulde varianter i et design, hvor linjerne ”smiler”.
Med disse grundtanker som udgangspunkt har Kay Bojesen skabt sine elskede figurer, der appellerer til barnet i os alle. Deres glade udtryk har bragt glæde til mange verden over.

"Selv om et gammelt ordsprog siger, at for megen fagkundskab virker fordummende, vil jeg som håndværker hævde, at det at have gennemgået en regulær håndværkeruddannelse i et eller andet fag - vi taler om kunstindustriens - giver vedkommende visse fordele i formgivningens svære kunst frem for den, der helt eller delvist arbejder udfra teoretisk viden.".

 

Brandinfo

Kay Bojesen Denmark

Læs mere
Husk det rigtige tilbehør

Aktuelle Collections

Andre har også kigget på