splash
  • Georg Jensen - Øllefant
Georg Jensen

Georg Jensen Øllefant

Sølv - Aluminium
DKK Nu 207,96
Før 259,95 | Spar 51,99
Levering: 1-5 hverdage. - Se handelsbetingelser

Levering uden for Danmarks grænser. - Læs mere her

  • Beskrivelse
  • Specifikationer
  • Garanti
  • Returnering
Varenr.: 5705140371731

Den klassiske oplukker i elefant-facon - designet til Georg Jensen af Jørgen Møller. Designer Jørgen Møller blev så imponeret af elefantens facon under en safari i Afrika, at han omsatte den til den kendte Øllefant oplukker. Den er fremstillet af aluminium.

Læs mere
Farve Sølv
Materiale Aluminium
Læs mere
Når du handler på inspiration.dk, har du 2 års reklamationsret. Enkelte produkter er desuden omfattet af udvidet garanti. Klik på linket for at se mere. Læs mere
Som privatkunde har du altid 30 dages returret, når du handler på inspiration.dk. Fortrydelsesperioden gælder fra den dag, du modtager varen. Læs mere
Designerne bag
Jørgen Møller

Jørgen Møller

Som arkitekt og industriel designer har Jørgen Møller et formsprog, som oprindeligt blev grundlagt gennem samarbejdet med arkitekt Arne Jacobsen i 60'erne, og som er kendetegnet ved Jørgen Møllers konsekvente krav til funktion og formens enkelhed.

"For mig er form og funktion kodeord, men i omvendt rækkefølge. Funktionen er det allervigtigste, og når først du har den, så kommer formen. Pynt har ingen funktion, og jeg sætter derfor en ære i forenklingens kunst".

Hverdagens uundværlige brugsting har altid haft arkitekt og designer Jørgen Møllers bevågenhed. Hans udgangspunkt er "at hver eneste ting eller redskab, vi bruger i løbet af en dag, bør have en udformning, som ikke blot opfylder funktionskravene, men også tilfredsstiller vor æstetiske sans."

Lang er også den række af brugsting, som vi har lært at kende fra Jørgen Møllers hånd lige fra lædertaskerne og skifterammerne fra 70'ernes Form og Farve til hans ure, vejrstationer, lamper, parkeringskive, oplukkere, lysestager osv, som han siden 1981 har tegnet for Georg Jensen.

Materialerne

"Jeg arbejder med mange forskellige materialer: læder, aluminium, porcelæn, kunststof, sølv, glas, træ og ikke mindst stål. Jeg vælger materiale udfra hver enkelt produkts formål. Er formålet dekorativt, vælger jeg for eksempel sølv. Til praktiske ting er stål mere velegnet, og jeg bruger ofte kombinationen stål og kunststof for ikke blot at opnå et smukt produkt, men også et produkt til en overkommelig pris," siger Jørgen Møller.

Inspirationen

"Jeg holder aldrig op med at designe," siger Jørgen Møller. "Verden står jo åben - jeg tegner ustandselig og beskæftiger mig med mange ting, og når jeg får spørgsmålet: "Hvad er det bedste du har lavet?" svarer jeg altid: Det næste !"

Uddannelsen

Som arkitekt har Jørgen Møller tegnet fire huse, bl.a. sit eget selvbyggede hus i Fredensborg fra 1964. I perioden 1967-69 var Jørgen Møller ansat hos professor Erik Herløw, foregangsmand for dansk design og grundlægger af designlinien på Charlottenborgs arkitektskole. Her fødtes trangen og lysten hos Jørgen Møller til at starte egen designvirksomhed.

I 1969 tog Jørgen Møller kontakt til Torben Ørskov, og det blev starten på et langt samarbejde. Torben Ørskov havde åbnet den første designbutik i Danmark, Form og Farve. Den handlede med moderne designprodukter, og til Form og Farve designede Jørgen Møller bl.a. bestik, lædertasker, klapstole, skifterammer, lysestager og en lang række andre produkter.

Siden 1981 har Jørgen Møller sat sit markante præg på Georg Jensen designlinie. Bl.a. Ure, vejrstationer, termometre, lysestager, lamper, P-skive og den gastronomiske serie, Complet. Alt præget af designeren Jørgen Møllers konsekvente holdning til funktionalisme og æstetik. 

Brandinfo

Georg Jensen

Georg Jensens egen filosofi var at skabe demokratisk design med både funktionalitet og skønhed. Hans håndværksmæssige dygtighed og kunstneriske talent, kombineret med hans evne til at identificere og støtte designtalenter, var det grundlag, som han byggede virksomheden Georg Jensen på i København i 1904.
Læs mere

Aktuelle Collections

Andre har også kigget på