Spinat boller

Langtidshævede spinat boller med fuldkorn

Lav de lækre sunde boller til både hverdag og fest. Som hele familien vil komme til at elske.

Spinatboller

De fine og klassiske magrethe skåle fås i flere forskellige farver og størrelser.

Se dem her


Få også inspiration til flere lækre opskrifter f.eks. fødselsdagsboller eller lagkage.

Se mere her



​​​​​​​Ingredienser

Laves gerne på maskine med dejkrog

  • 6 dl kold vand
  • 2 gram økologisk gær
  • 15 gram salt
  • Ca. 550-600 g mel (hvedemel, spelt eller…)
  • 150-175 g fuldkornsmel (grahamsmel, fuldkornsmel eller..)
  • 1 stor dl forkogte og afkølede hele korn (Speltkerne, hvedekerne eller…)
  • En stor håndfuld mandler med hinde
  • 5 kugler hakket og frosset spinat


Sådan gør du:

Opløs spinaten i det kolde vand og ælt derefter vand, gær og mel sammen til en ensartet dej. Ælt indtil der kommer glutenstrenge.

Tilsæt kerner og mandler og ælt lynhurtigt ind i dejen. Stop straks maskinen når det er æltet ind. Det tager 5-10 sekunder

Læg dejen i en ren og olieret skål. Træk en plasticpose over dejen så den ikke tørrer under hævningen.
Lad den hvile 8-10 timer på køkkenbordet. Der er til ca. 12-16 boller afhængigt af hvor store man gerne vil have sine boller.

Slå bollerne op, med en dejskraber (Patisse er fantastisk, da den kan bruges på et træbord, da den er af plastik) rør så lidt ved dejen som muligt. Lad dem efterhæve.

Stænk dem med vand lige inden de kommer ind i ovnen – det giver dem en sprød skorpe.
Bag dem på en kraftig stenplade i ovnen i ca. 5-10 min på 250 grader. Skru derfter ned til 215 grader og bag færdig i ca 20-25 minutter.

Det er vigtigt at ovnen er varmet rigtig godt op, så bollerne siger ”puff” når de kommer ind i varmen.

Lækre spinat boller