Vi ses i baren


​Gør dig klar til en herlig sommer on the rocks med skønne forfriskninger i haven og på terrassen.

Alt fra specialglas og eksklusivt vinudstyr til cocktailtilbehør og en praktisk grundbog for bartendere.

Alt til baren nyheder fra spiegelau


Det helt rigtige udstyr

Her finder du varer, der gør det lettere at stå bag baren.
Tag dig ud som en rigtig bartender med det helt rigtige udstyr.


TIP: Hold drinken kølig

De smarte whiskey sten i granitsten der kan bruges igen og igen. Innovativt produkt, der sikrer at dine drinks bliver afkølet, uden at smagen påvirkes af smeltende isterninger. De er lavet af 100% granitsten, der ikke afgiver smag til dine drinks. Whiskystenene leveres i en opbevaringspose.

Se dem her


Smag for design

Nuances Copenhagen Shaker med dobbeltvægge hjælper til at nedkøle dine cocktails hurtigt og modvirker, at shakeren bliver isnendekold at holde ved. Shakeren har silikone i top og bund, der sammen med dobbeltvæggene nedsætter shakerstøjen.

Nuance Isspand har et svingbart låg, der gør det let at betjene isspanden med kun én hånd. Silikonebunden opsamler vandet, så isterningerne  holder længere.


Gin Sour

Gin Sour er utrolig enkel i sit udtryk, men alligevel meget delikat i sin smag. Den ender ofte med at stå i skyggen af sin storebror Whiskey Sour, hvilket den ikke fortjener. En Gin Sour er virkelig en dejlig smagsoplevelse for ganen og kan være basis for mange personlige twist, fordi udtrykket er så enkelt. Ligesom i Whiskey Sour er æggehviden en vigtig bestanddel. Den luftige tekstur skaber en helt anden smag i ganen og giver en ekstra dimension til din 'sour',


- Opskrift fra Bartenderens Grundbog.



Du skal bruge:​
  • 1 æggehvide
  • 5 cl gin (evt. Beefeater Gin)
  • 3 cl friskpresset citronsaft
  • 2 cl sukkersirup (Sukkersirup - 300 g sukker røres i 200 ml kogende vand)
  • Evt. 1 stænk orangebitter (Giver en dejlig kant og dybde)



Sådan gør du:

​1: Rystes først uden isterninger for at aktivere æggehviderne og skabe skum

2: Ryst derefter med isterninger

3: Si til rockglas fyldt med isterninger

4: Afslut evt. med lidt revet appelsinskal på skummet


TIP:

Upasteuriserede æghvider giver det bedste skum.

Prøv eventuelt at tilsætte tre cl appelsin- eller mandarinsaft, så vil du opleve en behagelig omfavnelse af frugtede noter. Du kan også prøve at tilsætte to cl af din egen hjemmelavede frugtsirup eller marmelade. Du kan tilsætte langt de fleste frugter. På den måde kan du skabe din helt egen cocktail.

Drink blue velvet


BLUE VELVET

2 personer
Forberedelse: 5 minutter

1 moden banan
½ dl tequila gold
1 dl blå Curaçao
1 dl kokosmælk
saft af ½ lime
en håndfuld knust is, plus ekstra til serveringtørret kokos, til pynt (valgfrit)

Lad dig ikke snyde af denne cocktails babyblå farve. Der er meget alkohol i den, både tequila og Curacao. Banan og kokos giver sødme og en fløjlsblød konsistens. Blend alle ingredienserne, undtagen den ekstra knuste is og den tørrede kokos, i blenderen på blendning, indtil alt er godt blandet, og hæld derefter drinken op i kolde glas med knust is. Drys med lidt tørret kokos, hvis du har lyst. Drik straks.
- Opskrift fra KitchenAid

Drink naughty but nive


NAUGHTY BUT NICE

4 personer
Forberedelse: 5 minutter
Hviletid: 15 minutter - Tilberedningstid: 15 minutter

200 g sukker
5 dl vand
5 g tørrede hibiscusblomster
250 g hindbær
½ dl friskpresset saft af blodappelsiner
2 basilikumkviste
1¼ dl vodkaen
håndfuld knust is, plus ekstra til servering

Halvdelen af fornøjelsen ved at lave cocktails er at finde på navne til dine kreationer. Med sin blomsteraroma og den rundhåndede portion vodka lever denne drink virkelig op til sit navn. Lav en tynd sirup af sukker og vand. Tilsæt hibiscusblomster, læg låg på, og lad det trække i 15 minutter. Si siruppen, og kog den ind til det halve. Lad den køle af. Blend hindbærrene og blodappelsinsaften på i blenderen på piskning. Pres dem gennem en fin si (ikke af metal), og kom det derefter op i blenderen igen. Tilsæt de resterende ingredienser sammen med ¾ dl af hibiscussiruppen (gem resten til en anden opskrift). Tryk på blendning, indtil alt er godt blandet. Hæld op i kolde cocktailglas med knust is. Drik straks.
- Opskrift fra KitchenAid

Breath freshener drink


BREATH FRESHENER

2 personer
Forberedelse: 10 minutter

100 g sukker
½ dl vand
4 kviste mynte
2 kiwier
¾ dl hvid rom
½ dl grøn Crème de menthe
saft af ½ limeen
håndfuld knust is, isterninger, til servering

Med sin forfriskende kombination af mynte, kiwi, lime og rom vil denne strålende grønne cocktail helt sikkert stimulere din appetit til det kommende måltid. Erstat kiwien med honningmelon og Crème de menthe med Midori-likør, hvis du ønsker en variation med melonsmag.

Lav en tyk sirup af sukker og vand. Blend mynten og sukkersiruppen i blenderen på hakning. Kom de resterende ingredienser, undtagen isterningerne, i, og blend på blendning, indtil alt er godt blandet, og hæld derefter drinken hen over isterninger i afkølede drinkglas. Drik straks.
- Opskrift fra KitchenAid

Golden brown drink


GOLDEN BROWN

2 personer
Forberedelse: 10 minutter - Hviletid: 15 minutter

1½ dl vand
2 spsk. Lapsang Souchong-te
½ dl mangonektar
1 dl mørk rom
½ moden mango
saft af ½ citronen
håndfuld knust is, isterninger, til servering

Denne cocktail er ikke for dem, der er bange af sig, da mangoens sødme kombineres med røget Lapsang Souchong-te og en god portion mørk rom.

Bring vandet i kog, og rør derefter teen i. Lad det stå og trække i 15 minutter, og si derefter teen. Der skal være 1 dl te. Hæld teen op i blenderen, og tilsæt de resterende ingredienser, undtagen isterningerne. Tryk på blending, indtil alt er godt blandet. Hæld drinken op i høje drinkglas med isterninger. Drik straks.
- Opskrift fra KitchenAid


Få mere inspiration


DRINKS UDEN ALKOHOL

Se flere opskrifter med og uden alkohol


SUNDE DRIKKE

Få også inspiration til de sunde drikke og maskinerne.